Stephanie

Gezondheid is geluk in het hier en nu.

Stacks Image 490

Brede benadering

Door mijn blijvende belangstelling voor onze gezondheid, ben ik de opleiding Natuurgeneeskunde in Meppel gaan volgen. Met name de brede benadering van de mens als geheel sprak mij zeer aan.

Behalve dat deze opleiding mij veel kennis heeft gebracht over de Natuurgeneeskunde, anatomie, fysiologie en pathologie, heeft het mij veel inzicht gegeven in wie ik ben en hoe ik optimaal functioneer. Een goede gezondheid begint tenslotte bij jezelf. En mijn ervaring is dat een beetje zelfkennis een goede basis vormt om een ander beter te kunnen begeleiden in zijn proces.

Ik ben iemand die niet graag in een hokje geduwd wordt en ik streef er naar om alle facetten van uw gezondheid mee te nemen in uw behandeling. Mijn kracht is het leggen van verbanden, buiten de vaste kaders kijken en het grote geheel overzien, om zo de achtergrond van uw klachten boven water te halen. Persoonlijke aandacht en meedenken in wat voor u haalbaar is staat bij mij voorop.

Werkwijze

Elk persoon is anders, door genetische aanleg, opgebouwde belasting (emotioneel en fysiek), je leefstijl, omgevingsfactoren, etc. Ik werk daarom niet met standaard behandelprotocollen, maar stel een behandelplan op dat past bij uw profiel.

Na een uitgebreide intake, wordt uw behandelplan opgesteld. Binnen het behandelplan wordt de diagnose, plan van aanpak (therapie) en eventueel een planning opgenomen. Indien nodig kan dit te allen tijde bijgestuurd worden.

Meten en Analyse

Voor het doormeten en de anaslyse van blokkades en disbalansen maak ik gebruik van MORA®-NOVA Bioresonantie Systeem. Aan de hand van de doormeting is het mogelijk om de oorzaak en de verbanden tussen de klachten en organen en weefsels vaak snel boven water te krijgen. Daarnaast maak ik indien nodig gebruik van laboratoriumonderzoek voor de darmflora (ook voor kinderen), urinezuren (neurotransmitters) en hormonen Medivere. Het laten opstellen van een DNA-profiel kan zinvol zijn om inzicht te krijgen in DNA-afwijkingen. NIFGO of iGene

Leefstijl en Beweging

De huidige maatschappij legt een grote druk op ons. Om mee te komen en goed te kunnen presteren, wordt er veel gevraagd van ons lichamelijke en geestelijke balans. Hoe flexibeler we kunnen reageren, des te beter kunnen we alle negatieve invloeden van stress van werk of gezin loslaten. Door een gezonde leefstijl en regelmatige beweging leg je een goede basis om energiek in het leven te staan.Energie en Voeding

Gezonde voeding aangepast aan jouw constitutie en leefstijl kan een wezenlijke verandering in je energie geven. De basis vormt daarbij jouw spijsvertering en alle factoren die daarop van invloed kunnen zijn, zoals maag, lever, gal en darmen, maar ook stress, slaap en je eetpatroon. Een gezonde darmflora is essentieel voor een gezond en actief immuunsysteem en kunnen zelfs onze hersenen beïnvloeden en stemmingsproblemen voorkomen.

Massage en Ontspanning

Om goed te functioneren wil je ook fysiek bruisen van de energie. De behandeling en massage van blokkades in spieren of bindweefsel, kan bijdragen aan je ontspanning en herstel, waarna je je weer de wereld aankan.
Vormen als Holistic Pulsing, Integratieve Massage en Voetreflexologie kunnen daar onderdeel van zijn.

Sidebar Title

This is the sidebar section of the main content area in the Omega Theme. You can choose to display the sidebar on either the left, right-hand side of the main content area or at the bottom.